Premies ORV volop in beweging. Kunt u besparen?

Overlijdensrisicoverzekeringen (ORV’S) zijn in de afgelopen decennia flink goedkoper geworden. Maar in 2018 steeg de hoogte van de gemiddelde premie.

Nieuws
Datum: 18-02-2019

Sinds 2002 is de gemiddelde premie voor een een nieuwe overlijdensrisicoverzekering met een gelijkblijvende dekking fors gedaald. Opvallend is nu dat de gemiddelde premie in 2018 voor het eerst sinds tijden weer is gestegen. Een en ander blijkt uit een analyse van data-verzamelaar Moneyview.

Besparen op uw ORV

Er zijn gelukkig ook verzekeraars die de premie in 2018 juist hebben verlaagd. Als het al enige tijd geleden is dat u uw ORV heeft afgesloten, kunt u wellicht besparen op uw verzekeringspremies. Zeker als u een man bent en u de verzekering voor december 2012 heeft afgesloten. Voor die tijd betaalden mannen namelijk een hogere premie omdat zij gemiddeld minder oud worden dan vrouwen.

Of u kunt besparen op uw ORV hangt af van verschillende factoren: uw huidige leeftijd, uw gezondheid, uw gedrag en of de ORV gekoppeld is aan uw hypotheek.

Wij helpen u graag

Wilt u weten of en hoeveel u kunt besparen op de premie van uw overlijdensrisicoverzekering? Neem dan contact met ons op. Wij zoeken het graag voor u uit en sluiten uw ORV desgewenst voor u over. Bel of mail ons gerust.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.