Elektrische auto`s in parkeergarages

Wij zien veel woon en kantoor complexen voorbij komen die een ondergrondse parkeerkelder hebben. Samen met de energietransitie zorgt dit voor nieuwe risico`s. Zo worden er steeds vaker elektrische auto`s geplaatst in deze parkeerkelders en worden er laadpunten geïnstalleerd zodat deze auto`s ook opgeladen kunnen worden.

Nieuws
Datum: 21-12-2020

Het batterijenpakket van een elektrische auto geeft bij ontbranding veel energie vrij. Dit kan er voor zorgen dat een brand sneller ontwikkeld en het vuur lastiger te blussen is.

De brandweer heeft enkele tips gegeven voor het aanbrengen van laadpalen en de plaatsing van elektrische voertuigen.

-         Parkeer elektrische voertuigen zo dicht mogelijk bij de in- of uitgang

-         Zorg voor een snelle detectie van een brand door het aanbrengen van rookmelders en CO-melders

-         Laat laadpalen installeren door een erkend elektrotechnisch installatiebedrijf

-         Plaats laadpalen zo dicht mogelijk bij de in- of uitgang

-         Plaats laadpalen bij voorkeur onder afvoerkanalen

-         Zorg voor een deugdelijke aanrijdbeveiliging van de laadpalen

-         Gebruik alleen goedgekeurde en onbeschadigde laadkabels

-         Plaats een noodstop/noodknop bij de toegang, zodat bij calamiteiten de gehele laadvoorziening kan worden uitgeschakeld

-         Zorg voor duidelijke instructies, zodat gebruikers van parkeergarages weten hoe zij moeten handelen bij calamiteiten

Vanuit verzekeraars zijn er vooralsnog geen aanvullende eigen voor de plaatsing van elektrische voertuigen of het laden hiervan in parkeergarages.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.